Seznam izdelkov po znamki Motorola

Motorola Mobility LLC, ki se trži kot Motorola je ameriška družba za potrošniško elektroniko in telekomunikacije ter hčerinsko podjetje kitajskega multinacionalnega tehnološkega podjetja Lenovo

Motorola Mobility LLC, ki se trži kot Motorola, je ameriška družba za potrošniško elektroniko in telekomunikacije in hčerinsko podjetje kitajskega večnacionalnega tehnološkega podjetja Lenovo. Motorola proizvaja predvsem pametne telefone in druge mobilne naprave z operacijskim sistemom Android, ki ga je razvil Google.

Motorola Mobility je bila ustanovljena 4. januarja 2011 po razdelitvi Motorole na dve ločeni družbi, pri čemer je Motorola Mobility prevzela potrošniško usmerjene proizvodne linije podjetja (vključno z mobilnimi telefoni, kabelskimi modemi in plačljivimi televizijskimi sprejemniki Motorola Solutions ob predpostavki podjetniških linij izdelkov, usmerjenih v podjetje.

Maja 2012 je Google kupil Motorola Mobility za 12,5 milijarde ameriških dolarjev; glavni namen nakupa je bil pridobiti Motorolin patentni portfelj, da bi druge prodajalce Android zaščitili pred sodnimi postopki. Pod Googlom se je Motorola osredotočila na osnovni trg pametnih telefonov, pod oddelkom Google ATAP pa je začela razvijati Project Ara - platformo za modularne pametne telefone z zamenljivimi komponentami. Kmalu po nakupu je Google družbi Arris Group prodal kabelski modem in sprejemnike Motorola Mobility.

Googlovo lastništvo podjetja je bilo kratkotrajno. Januarja 2014 je Google objavil, da bo družbi Motorola Mobility prodal Lenovo za 2,91 milijarde dolarjev. Prodaja, ki je izključevala ATAP in vse, razen 2000 patentov Motorole, je bila zaključena 30. oktobra 2014. Lenovo je razkril namen, da Motorola Mobility uporabi kot način širitve na trg pametnih telefonov v ZDA. Avgusta 2015 je Motorola Mobility vključila obstoječi oddelek za pametne telefone Lenovo.

Less
Motorola TE93 brezkontaktni termoter Motorola TE93 brezkontaktni termoter 2
  • −5%
Tehtnice

Motorola TE93 brezkontaktni termoter

Na zalogi
MOTTE93
Brezstični čelni termometer Motorola TE-93 je zasnovan za najzahtevnejše uporabnike, hiter in enostaven za uporabo, zagotavlja ultra higieno, natančno in neusiljivo meritev temperature
49,99 € 47,49 €
Izdelek je dodan na seznam želja
Izdelek dodan za primerjavo

piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.